Kinderen over Duurzaamheidsdoelen

Duurzaam, zo doe je dat!

De uitdaging

Kinderen uit Amsterdam maken reportages over de 17 Duurzaamheidsdoelen van de VN. Hoe integreren we deze in ons dagelijks leven?

Zij gaan op onderzoek uit, interviewen mensen op straat, ceo’s uit het bedrijfsleven en beleidsmakers van de stad. Door middel van reportages en korte filmpjes delen ze hun observaties en concrete oplossingen op school, via sociale media en tijdens sessie op het stadhuis.

De pilot start in mei 2017. De resultaten willen we eind juli presenteren in diverse media. In het najaar 2017 breiden we het initiatief uit naar meerdere scholen in Amsterdam.

Met dit voorbeeldproject willen we scholen en bedrijven in Nederland inspireren en uitnodigen om actiever samen te werken in het realiseren van duurzaamheidsdoelen. Uiteindelijk willen we dat elke gemeente in Nederland hoger scoort op de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex.

De aanpak

Elke reportage bevat een visuele schets van het actuele probleem, de visie van mensen op straat, de invalshoek van organisaties (overheid /bedrijven) en de oplossingen van kinderen van 3 pilot-scholen. Hierbij houden we rekening met diversiteit en kwetsbare groepen.

De uitkomsten zullen door ons worden samengevat in een gratis eboek. Bovendien willen we de reportages en de werkstukken via zoveel mogelijk communicatieplatforms en sociale media gaan delen. Het doel: inspiratiebron voor mensen en organisaties om de 17 duurzaamheidsdoelen klein en praktisch te maken.

Het project Duurzaam, zo doe je dat, is een initiatief van Open Minds Open World, in samenwerking met Kidzreporterz.

Hoe duurzaam is jouw gemeente?

Kijk op de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex hoe jouw gemeente nu scoort of doe de Jongeren Duurzaamheidsscan om te leren hoe je zelf scoort en wat je kunt doen om je score te verbeteren. Leuk om te doen met je gezin, klas of buurt.